Stikalo s 100 Gigabitnimi povezavami za podjetniška omrežja in podatkovne centre To stikalo predstavlja izjemno rešitev za sodobne podatkovne centre in zahtevna podjetniška omrežja, ki potrebujejo visoko prepustnost in zanesljivost. Z možnostjo vroče zamenjave komponent in neverjetno gostoto priključkov, stikalo ponuja zmogljivost preklopa do 1,2 Tbps!

Zasnovano za visoko zmogljivost in zanesljivost, stikalo nudi napredne funkcije za upravljanje prometa in optimizacijo omrežne infrastrukture. Zmožnost vroče zamenjave delov zagotavlja minimalne prekinitve delovanja in omogoča enostavno vzdrževanje ter nadgradnje sistema brez izpadov. Ta lastnost je še posebej pomembna v kritičnih podatkovnih centrih, kjer je čas nedelovanja izjemno drag.

Z impresivno zmogljivostjo preklopa 1,2 Tbps, stikalo zagotavlja, da bodo podatkovni tokovi v omrežju vedno tekli nemoteno, ne glede na obremenitve. Ta visoka prepustnost omogoča podjetjem, da brez težav obvladujejo velike količine podatkov, ki so značilne za sodobna IT okolja.

Idealno za uporabo v podjetniških omrežjih in podatkovnih centrih, ki zahtevajo najvišjo raven učinkovitosti, zanesljivosti in skalabilnosti. Stikalo je zasnovano tako, da izpolnjuje potrebe najzahtevnejših omrežnih scenarijev, ponuja pa tudi podporo za prihodnje tehnologije in aplikacije.

Stikalo CRS510-8XS-2XQ-IN To stikalo predstavlja vsestransko rešitev s 100 Gigabitnimi povezavami, ki združuje hitrost, učinkovitost in širok spekter možnosti za povezovanje. Opremljeno je z dvema 100 Gigabitnima QSFP28 vhodoma in osmimi 25 Gigabitnimi SFP28 vhodoma, ter podpira dvojne vroče zamenljive napajalnike za maksimalno zanesljivost.

V okviru razvoja tehnologij 100 Gigabitnih stikal se CRS510-8XS-2XQ-IN uvršča med napredne rešitve, ki omogočajo izjemno prilagodljivost pri povezovanju v različnih IT okoljih. Zasnovano je tako, da zagotavlja zanesljivo delovanje v širokem razponu nastavitev, od strežniških sob do kompleksnih podatkovnih centrov. Podpiranje različnih kablov, kot so direktno priključni kabli, aktivni optični kabli in bakreni RJ45, omogoča enostavno integracijo v obstoječe omrežne infrastrukture.

Z združljivostjo z nazaj podprtimi napravami, vključno z 40 Gigabitnimi, 25 Gigabitnimi, 10 Gigabitnimi in celo starejšimi Gigabitnimi povezavami, stikalo CRS510 zagotavlja obsežno podporo za različne omrežne potrebe. Dodatna prednost je konzolni vhod, ki služi kot nujno orodje za sistemske administratorje.

Stikalo izstopa z zmogljivostjo, ki obsega upravljanje z VLAN-i, ACL, MLAG, Jumbo okviri in celo nekatere ravni L3 strojne pospešitve. Opremljeno z zmogljivim čipom Marvell Prestera, stikalo učinkovito opravlja z nalogami ob hkratnem ohranjanju nizke porabe energije, do maksimalno 27W brez dodatkov.

Kar zadeva napajanje, CRS510 ponuja raznolikost z dvojnimi vroče zamenljivimi napajalniki in tremi dodatnimi možnostmi napajanja: PoE-in, DC vhod in 2-pinski terminal, kar pripomore k zmanjšanju nepotrebnih izpadov in povečanju zanesljivosti sistema.

KategorijaSpecifikacijaPodrobnosti
SplošnoKoda izdelkaCRS510-8XS-2XQ-IN
ArhitekturaMIPSBE
CPUQCA9531
Število jeder CPU1
Nominalna frekvenca CPU650 MHz
Model stikalnega čipa98DX4310
Licenca RouterOS5
Operacijski sistemRouterOS v7
Velikost RAM128 MB
Velikost shrambe32 MB
Tip shrambeFLASH
MTBFPribližno 200.000 ur pri 25°C
Testirana okoljska temperatura-40°C do 70°C
Predlagana cena$999.00
NapajanjeŠtevilo AC vhodov2
Območje AC vhoda100-240
Število DC vhodov3 (DC jack, PoE-IN, 2-polni terminal)
Napetost DC jack vhoda36-57 V
Napetost 2-polnega terminala vhoda36-57 V
Frekvenca (Hz)47-63
Maksimalna poraba energije45 W
Maks. poraba brez dodatkov27 W
Tip hlajenja2 ventilatorja
PoE in802.3 bt
Napetost PoE in vhoda42.5-57 V
Ethernet10/100 Ethernet vhodi1
VlaknaŠtevilo 25G SFP28 vhodov8
Število 100G QSFP28 vhodov2
Periferne napraveSerijski konzolni vhodRJ45

Tabela predstavlja ključne tehnične specifikacije stikala CRS510-8XS-2XQ-IN, vključno z informacijami o CPU, RAM, shrambi, licenci RouterOS, napajalnih vhodih, porabi energije, tipih povezav in perifernih napravah.

Več inforrmacij na strani proizvajalca Mikrotik

Mikrotik L3 stikalo CRS510-8XS-2XQ-IN