Storitev svetovanja pri vpeljavi IP telefonije in združenih komunikacij

V sodobnem poslovnem okolju so učinkovite, zanesljive in prilagodljive komunikacijske rešitve ključnega pomena za uspeh vsakega podjetja. Naša storitev in svetovanje pri vpeljavi IP telefonije in združenih komunikacij je namenjena podjetjem, ki želijo izboljšati svojo komunikacijsko infrastrukturo, povečati produktivnost in znižati operativne stroške.

Posnetek obstoječega stanja

Pred vpeljavo nove moderne telefonije in združenih komunikacij izvajamo temeljito analizo trenutnega stanja vaše telefonije in komunikacijskih potreb. Ta korak vključuje pregled obstoječe infrastrukture, oceno trenutnih komunikacijskih zmogljivosti in identifikacijo morebitnih pomanjkljivosti ali potreb po nadgradnji. Na podlagi te analize lahko svetujemo in natančno določimo najboljše strategije in tehnološke rešitve, ki bodo vašemu podjetju omogočile učinkovito prehajanje na sodobne IP komunikacijske sisteme.

Naše storitve vključujejo:

  • Individualno svetovanje: Razumemo, da je vsako podjetje edinstveno, zato naš pristop temelji na individualnem svetovanju, s katerim identificiramo vaše specifične potrebe in cilje.
  • Načrtovanje in implementacija: Na podlagi analize vaših potreb razvijemo celovito strategijo za vpeljavo IP telefonije in združenih komunikacij, ki vključuje načrtovanje, izbor prave tehnologije in implementacijo rešitev.
  • Varnostna ločenost in QoS za IP telefonijo: Implementiramo napredne varnostne protokole in QoS (Quality of Service) nastavitve, da zagotovimo ločenost IP telefonije od ostalega omrežnega prometa. Ta pristop ne samo izboljšuje varnost komunikacij, ampak tudi zagotavlja visoko kakovost storitev brez prekinitve ali zakasnitve v komunikaciji.
  • Integracija sistemov: Zagotavljamo, da so vaše nove komunikacijske rešitve popolnoma integrirane z obstoječo IT infrastrukturo, kar omogoča nemoteno delovanje in maksimalno učinkovitost.
  • Usposabljanje in podpora: Ponujamo obsežna usposabljanja za vaše zaposlene, da se zagotovi hitra adaptacija na nove sisteme, in nudimo stalno tehnično podporo za reševanje morebitnih težav.
  • Optimizacija in vzdrževanje: Redno spremljamo in ocenjujemo učinkovitost vaših komunikacijskih sistemov ter zagotavljamo njihovo neprekinjeno optimizacijo in vzdrževanje.

Prednosti IP telefonije in združenih komunikacij:

  • Zmanjšanje stroškov: IP telefonija omogoča znatno znižanje stroškov klicev, zlasti pri mednarodni komunikaciji.
  • Večja fleksibilnost in mobilnost: Omogoča enostavno upravljanje klicev in dostop do komunikacijskih storitev od koder koli.
  • Izboljšana produktivnost: Združene komunikacije prinašajo orodja, kot so video konference, skupno delo na dokumentih in instant sporočila, ki izboljšujejo sodelovanje in produktivnost.
  • Lahka nadgradljivost: Sisteme je mogoče enostavno nadgraditi ali prilagoditi rastočim potrebam vašega podjetja.

Na področju IP telefonije tesno sodelujemo z vodilnim slovenskim sistemskim integratorjem in največjimi telekomunikacijskimi ponudniki. To partnerstvo nam omogoča dostop do najnovejših tehnologij in rešitev, zagotavlja pa tudi, da so naše storitve in svetovanje vedno na najvišji ravni kakovosti in prilagojene najnovejšim tržnim trendom. Ta pristop zagotavlja, da lahko našim strankam ponudimo najboljše možne rešitve za njihove specifične potrebe in jim pomagamo doseči optimalno delovanje njihovih komunikacijskih sistemov.

Z našim strokovnim znanjem in izkušnjami vam lahko pomagamo preoblikovati vašo komunikacijsko strategijo in izkoristiti prednosti, ki jih ponujajo sodobne IP telefonije in združene komunikacijske tehnologije.


Naše storitve Računalniški SOS …-… so oblikovane kot dopolnilna ponudba, ki nam omogoča ponuditi izjemno prilagodljivo in individualno obravnavo vaših tehnoloških potreb, tudi izven standardnega delovnega časa. Naša predanost in strokovnost izvirata iz bogatih izkušenj, pridobljenih v vodilnih telekomunikacijskih in IT podjetjih. Kot strokovnjaki, zavezani kvaliteti, se zavzemamo za to, da so vaše IT potrebe obravnavane z največjo mero skrbnosti in pozornosti.

Razumemo dinamiko vašega delovnega časa in zato smo prilagodili naše urnike, da čimbolj ustrezajo vašim potrebam. Naše storitve nudimo kot dopolnilno popoldansko dejavnost, dostopni smo vsak delovni dan od 17. do 21. ure in ob sobotah od 8. do 15. ure, kar pomeni, da smo na voljo takrat, ko nas najbolj potrebujete. Ne dovolite, da IT izzivi zavirajo vaš delovni proces – zaupajte Računalniškemu SOS-u in si zagotovite zanesljivo ter strokovno podporo.

Za dodatne informacije o naših storitvah ali za oddajo naročila nas lahko kontaktirate preko naše spletne strani ali nas pokličete na telefonsko številko 040 294 023.